BURSA / İNEGÖL - Hamzabey Ortaokulu

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında okulumuzda  yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerimizin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesi amacıyla okul panomuzu süsledik. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Kas

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhuriyet'imizin 100. yılına iz bırakacak etkinlikler yapıldı. Bu kutlamada emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 1. Döneminde ilimizdeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında uyuglanacak olan ortak sınavlarda kullanılacak konu dağılım tabloları  https://bursaodm.meb.gov.tr/www/konu-soru-dagilim-tablolari/icerik/221 adresinde yayımlanmıştır.

May

Akademik eğitimin, sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerin merkezi haline gelen okulumuzda bu sene emekliye ayrılan Okul Müdürümüz Sayın Yılmaz BAYRAKTAR adına futbol turnuvası düzenlendi.

Eleme maçları sonunda adını finale yazdıran takımlar şampiyonluk için sahaya çıkıp kozlarını paylaştılar. Okul Müdürümüz Yılmaz BAYRAKTAR, öğrencilerin  birbirleriyle kaynaşması açısından güzel bir etkinlik olduğunu belirterek, "Birbirinden güzel maçlar izliyoruz. Tüm çocuklarımız da  sınıflarını kenardan destekliyor. Okulumuz öğrencileri ve kenardan izleyen öğretmenlerimiz içinde ayrı bir heyecan oluyor." dedi.

Turnuvaya destek  veren köy muhtarımıza, turnuvada ter döken ve emek veren tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.